top of page

CEI** Madine; Regen.... Tussen de druppels is het droog.

Bij endurance moet álles kloppen. Eigenlijk is het soms meer een puzzelsport dan paardensport. Maar in de loop der jaren heb ik wel geleerd om naar m'n eigen gevoel te luisteren. Zo ook tijdens de wedstrijd in Madine.

Foto door: Murielle Mulder (www.muriellemulder.nl)

Nashan was erg op z'n gemak. At en dronk goed en was erg fit. Bij de voorkeuring geen op- of aanmerkingen dus we mochten van start. Voor het eerst in het donker. Maar zoals verwacht vindt Nashan alles prima. Alleen een beetje jammer van de stromende regen.. Nashan was fijn te rijden tijdens de eerste ronde van 37 km. Beetje druk af en toe maar ondanks het glibberen in de modder was hij op de technische stukken super te rijden. Na de eerste ronde vlug aan kunnen bieden en alles oké. Op naar de tweede lange ronde van 38 km.

Tijdens deze ronde liep hij ook erg fijn. Maar na een kilometer of 30 hield hij ineens in en ging stappen... hmm niks voor Nashan. Toen het groepje waar wij in meereden ons inhaalden liep hij weer mee alsof er niks gebeurd was.. vreemd.. maar hij voelde nog steeds goed. In de vetgate had hij langer nodig dan normaal. Bij de DA wel alles oke en met een hf van 60/52 en A'tjes en 1'tjes niks aan de hand. Maar Nashan bunkerde niet zoals normaal. Z'n blik was ook anders dus dat bevestigde mijn gevoel. 'Iets' klopt niet. Toen ik mocht vertrekken voor de 3e ronde besloten om hem terug te trekken.

Een uurtje na het terugtrekken kreeg hij z'n normale blik en eetlust weer terug, werd hij weer druk en sleepte mij het hele terrein over. Wat er nu aan de hand geweest is weet ik niet. Maar iets was niet oké. En om hem dan weer door de diepe modder en glibberige paden te laten lopen voelde niet fair tegenover Nashan.

Nu op weg naar huis met een fit paard. En dat voelt toch wel als een overwinning. Blijven luisteren naar m'n gevoel en kijken naar m'n paard.

Ik ben trots op Nashan. De stoere jongen die nergens van terugdeinst. Hoe glad of ongelijk de bodem ook is hij loopt erdoorheen alsof het niks is. Hij heeft veel geleerd het afgelopen seizoen. Mijn topper! Op naar volgend jaar ❤️💪🏼🐎

Ab, Richard en Murielle heel erg bedankt voor jullie hulp en steun!

En nog een keertje in het bijzonder; Heel erg bedankt Murielle (www.muriellemulder.nl) voor de prachtige foto's die je hebt gemaakt van Nashan.


Recent Posts
bottom of page